Vreedzame School actueel
Schooljaar 2017-2018
Op dit moment zijn we in alle groepen bezig met Blok 2, we lossen conflicten zelf op:

Blok 2: We lossen conflicten zelf op
Voor het goed functioneren van een de school of de klas is het van belang dat kinderen hun conflicten kunnen oplossen op een constructieve, vreedzame manier zonder geweld.
In dit blok leggen we de basis hiervoor. In deze lessen leren de kinderen:

Mediatoren
Begin september starten de nieuwe mediatoren met hun opleiding. Zij zullen de sterke ploeg gaan versterken.
Vanaf de herfstvakantie gaan we ze inzetten om de kinderen te helpen bij het oplossen van conflicten. Ook de bestaande mediatoren helpen hierbij.

We zijn heel blij met deze kinderen, omdat zij ons helpen om samen een Vreedzame School te zijn!

Regels fietsenstalling
Alle fietsen passen zo netjes bij elkaar en hebben we meer ruimte op lekker te spelen op de speelplaats. Omdat we met veel kinderen gebruik maken van de fietsenstalling hebben we hier regels voor opgesteld die we ophangen aan de kapstokregels van de Vreedzame School. Benieuwd naar de regels? Klik dan hier.

Om alles in goede banen te leiden hebben het we 'fietsenhok hulpteam' in het leven geroepen. De kinderen die zich hiervoor aan hebben gemeld letten goed op of alles volgens afspraak gaat en kijken ook waar er eventueel hulp nodig is om de fietsen netjes in de fietsenrekken te plaatsen.