Vreedzame School actueel
Schooljaar 2017-2018
Op dit moment zijn we in alle groepen bezig met Blok 3, we hebben oor voor elkaar:

Blok 3: We hebben oor voor elkaar
In dit blok stimuleren  we de kinderen dat ze een eigen mening hebben, dat ze met initiatieven komen.  We werken aan de gemeenschapszin, aan verbondenheid met elkaar. En leren we ze hoe om te kunnen gaan  met de altijd aanwezige belangentegenstellingen en meningsverschillen. Dat kan alleen als je 'oor hebt voor elkaar': als je  je verplaatst in de ander, als je luistert naar de ander, als  je belangstelling hebt en open staat voor de ander. En dan gaat het niet alleen om vaardigheden, maar vooral om de houding: de wil om 'oor te hebben voor elkaar'. Goed kunnen communiceren staat daarom centraal bij het oplossen van conflicten:

Mediatoren
Op de Stefanusschool leiden we kinderen op tot mediator. Zij helpen de kinderen bij het oplossen van een conflict.
Begin september zijn er nieuwe mediatoren voor hun opleiding geslaagd en zij zullen de sterke ploeg gaan versterken.
Dit is het huidige team van mediatoren:

* Soraya Bahadar
* Philijne Bonke
* Zafirah Loedeman
* Juliėt van den Berg
* Martin Sales
* Jayden van Hoorn
* Kyra van Gelder
* Meysa Johari
* Maud van Hattem
* Nora Riegman
* Olivier Grefkens
* Isabel van Buuren

We zijn heel blij met deze kinderen, omdat zij ons helpen om samen een Vreedzame School te zijn!

Regels fietsenstalling
Alle fietsen passen zo netjes bij elkaar en hebben we meer ruimte op lekker te spelen op de speelplaats. Omdat we met veel kinderen gebruik maken van de fietsenstalling hebben we hier regels voor opgesteld die we ophangen aan de kapstokregels van de Vreedzame School. Benieuwd naar de regels? Klik dan hier.

Om alles in goede banen te leiden hebben het we 'fietsenhok hulpteam' in het leven geroepen. De kinderen die zich hiervoor aan hebben gemeld letten goed op of alles volgens afspraak gaat en kijken ook waar er eventueel hulp nodig is om de fietsen netjes in de fietsenrekken te plaatsen.